Все повече се говори за пост-ковид синдрома и за последиците върху

...
Все повече се говори за пост-ковид синдрома и за последиците върху
Коментари Харесай

Изненадващ метод за лечение на пост-ковид синдром

Все повече се приказва за пост-ковид синдрома и за последствията върху нервната система на човек след боледуване от коронавирус. Знаем, че те могат да се проявят даже половин година след заболяването. Знаем също, че вирусът поразява разнообразни органи и системи в тялото - от мозъка до женския менструален цикъл. Не знаем обаче доста за това по какъв начин да повлияем на тези процеси.

Музикантът Константин Кучев споделя за персоналния си опит, включващ непонятен пристъп след прекаран Covid-19, неверно здравно умозаключение, разкриване на цялостен един нов свят в медицината и опознаване на необятните качества, които всички ние имаме за лекуване и надзор на нервната система и мозъчната активност.

" Просто се строполих в безсъзнание в обкръжението на възпитаници, пред които бях отишъл да пея (след като признаците бяха преминали). "

" Не свързах този пристъп с вируса, макар, че огромна част от близкия ми кръг хора в този миг прекарваха корона (доста по-късно направих тест за антитела, който удостовери, че в действителност съм бил с корона и тя е провокирала промени в нервната ми система). След няколко разнообразни прегледа отидох при невролог, който на ЕЕГ откри странни талази в мозъчната ми интензивност и изписа хапчета за нормализиране на тези талази. "

Така стартира разказът на Косьо, публикуван на персоналната му стена във Facebook. За него не било задоволително просто по този начин да стартира да пие хапчета, по тази причина решил да потърси различен невролог. Помощ му оказва не какъв да е, а диригентът Йордан Камджалов. Той го свързва с невролога Димитър Колев.

" Изключителен експерт, който ми направи доста по-детайлен обзор с цветно ЕЕГ и заключи, че има нараснала интензивност (над нормата) в един от мозъчните ми центрове, този на тета-вълните, отговарящ също за креативните процеси и дълбоката медитация, който реагира също на всевъзможен боязън и напрежение (в тези дни бях извънредно изплашен какво в действителност се случва с мен). "

" Колев ми предписа да стартира био и невро-фийдбек - уравновесяване на всички процеси в нервната система посредством дишане и тренировки с компютърна стратегия. "

Въпросният софтуер дава разнообразни по трудност задания за осъществяване, до момента в който следи виталните индикатори. Специалистът за тази стратегия, при който Колев е изпратил Константин Кучев, е Стоян Везенков от Център за приложни невронауки.

" И по този начин, аз започнах тази стратегия, чиято съществена концепция е, че всеки от нас може да контролира процесите в нервната си система без медикаменти . Правих био-фийдбек тренировки в продължение на към четири месеца. По време на тези сесии усвоих извънредно скъпи. "

При съществуването на терзание, съмнение, подозрение, дисплеят на монитора пред Косьо моментално се затъмнявал, с цел да покаже, че е нужно да регулира състоянието си посредством уравновесено дишане, чийто темп са определяли по време на сесиите по отношение на неговия собствен витален поток.

" Дъхът е нежният владетел на всички системи и процеси в тялото като главно свързващо звено сред тях и може да ги приведе в съвършена естетика, стига да го осъзнаем. "

С всяка последваща сесия музикантът се чувствал все по-уверен, че може да балансира вътрешното си положение. Другият главен ключ, който се научил да употребява, е разнообразието във всички действия, смяната и обновлението за сметка на зациклянето в една активност и един витален темп.

" Освен, че дишахме, ние пеехме по време на сесиите , споделяхме дълбоки прочувствени въпроси, откривахме дружно какво работи най-добре, с цел да се усещам спокоен и в силата си. Тук ще направя съпоставяне с първия невролог, при който се прегледах, който съобщи, че ще е най-добре да спра да пея , с цел да не се напъвам, след което се оплака, че му е писнало от специалността и единствено чака да се пенсионира. "

Ясно виждаме разликата сред закостенялото познание с изтичащ период на валидност и прогресивните способи в науката.

" Видях триизмерно изобразени центровете, интензивностите и връзките, които те вършат в мозъка ми, разгледах детайлно кои от тях употребявам най-често и кои - доста по-рядко. Неизненадващо, едни от най-развитите ми центрове са тези, свързани с музиката и нейното изложение. След няколко месеца био-фийдбек тренинг още веднъж направих ЕЕГ, с цел да проверим постигнатото по време на тренинга и индикаторите ми бяха отлични. "

 

Има и още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР